MAC guide

Nyans:
C
NC
N
NW
W
Står
för
“Cool”
“Neutral Cool”
“Neutral”
“Neutral
Warm”
“Warm”
Matchar
Gula/oliv
undertoner
Lätt gula
undertoner
Neutrala undertoner
Lätt röda
undertoner
Röda/rosa
undertonerGuiden här hjälper er att hitta rätt MAC-nyans för foundation, puder och concealer. Deras namn på produkter är en blandning mellan bokstäver och siffror (tex NC35 och NW15). Ju högre nummer desto djupare färg. Tex är NW55 är en färg som passar mörkare hudtoner medans NC20 skulle passa en som är ljus med gulaktiga undertoner.

Första steget för att hitta din hudton är att se på dig själv i en spegel, utan smink, i dagsljus. Om din hud är varmare eller ser ut som den är mer gulaktig än röd så passar du bäst med NC "Neutral Cool". Är du däremot mer rödaktig så passar du bäst med NW "Neutral Warm". För många är detta bakvänt då man ofta tänker på personer med röda toner som kalla. Men MAC jobbar gentemot ett s.k colowheel och där kan man se vilka färger som tar ut varandra och efter den metoden jobbar dom.

"Think of each MAC foundation shade as being named with either the cool or warm shade that would neutralize and balance out your skin tone."

Men kom ihåg:
  • Det kan vara svårt att hitta rätt nyans hemma i soffan. Det är en god idé att besöka MAC för att få hjälp.
  • Oavsett vilken foundation du köper så ska du tänka på att du testar innan vid din käklinje ner mot halsen. Detta hjälper dig att hitta rätt färg så du inte kommer hem med en produkt som är för ljus eller mörk.
  • Ska du köpa en concealer så tänk på vad du ska använda den till. För att "ta bort" blåaktighet under ögonen så är en gulaktig eller rosafärgad, beroende på hur blåaktig du år, fungera bra. Även en concealer som är ljusare än din vanliga fungerar. En grönaktig concealer fungerar för att täcka röda partier.
  • Vanligt är att man har ett antal olika foundation under året, pga solbränna, sjukdom m.m. Mitt tips till er att köpa en när du är blekast och en när du är mest solbränd. Dessa blandar du sedan ihopa under årets gång för att matcha ihopa med hudtonen du har just då.

//LIN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0