Grunderna för din brudmakeup

Foundation : Ett perfekt ansikte börjar med rätt foundation. Om du är ovan med foundation, välj en som har medium till full täckning och undvika en som innehåller SPF (solskydd). De aktiva ingredienserna i solskyddsmedel kan göra ditt ansikte ser vitt ut. Avsluta med ett tunt lager av löst puder i rätt färg, även detta utan SPF.
Blush/rouge : Applicera mer rouge än du normalt skulle så att du inte ser "urtvättad" ut, blixten i kameran "tar bort" mycket färg. Om du vill använda ett tunnt lager av bronzer måste du se till att den är matt. Att använda fel färg och finish på bronzern gör att du ser ut som du har en orange glittrig skugga i ansiktet. För väldigt ljus hy, använd en rosa-baserad blush istället för en mer naturlig lyster. För dem med en medium till oliv hudton, så är ett blush med plommon i bäst.
Eyeliner / Mascara : Dubblera hur mycket mascara som du normalt skulle använda. Använd vattenfast mascara. Markera dina ögon närmast fransraden med eyeliner för mest naturliga definitionen. Brukar du inte använda svart eyeliner så kan du använda brun, brun ger även ett naturligar resultat. Samma färger gäller för mascara.
Ögonbrynen: fyll i dem lätt med ett puder, antingen en browshade eller en matt brun ögonskugga som matchar din hårfärg. Se till att få dom plockade 1-2 dagar innan så du inte är röd och svullen på din bröllopsdag. Få hjälp om du inte får till formen på dom rätt. Ögonbrynen är ramen för ansikte, glöm inte om dem!
Läpparna : Ljus läppfärg kommer att se ännu klarare ut på bild, så detta är något man måste tänka på. Försök att välja en nyans som är två nyanser djupare än din egna naturliga läppfärg. Hoppa över mycket ljusa eller frostade färger och bara använda bara läppglans i mitten av läppar för plutiga läppar.
Innan bröllopsdagen är det också bra att ta tre bilder av dig själv. En utan smink på för att se var din hud behöver den mest täckning, en med smink du bär varje dag och slutligen en med hur du vill att din makeup att se dagen för bröllopet. Ta det fotot på den dagen då du har din konsultation för uppsättning av håret, så du kan visa frisören exakt hur du kommer att se ut den stora dagen. Att ta sig tid att få din makeup att se rätt och riktig ut sparar dig huvudvärk genom att du slipper att göra några misstag på din stora dag och du kommer att bli den vackraste bruden!
Foundation : Ett perfekt ansikte börjar med rätt foundation. Om du är ovan med foundation, välj en som har medium till full täckning och undvika en som innehåller SPF (solskydd). De aktiva ingredienserna i solskyddsmedel kan göra ditt ansikte ser vitt ut. Avsluta med ett tunt lager av löst puder i rätt färg, även detta utan SPF.


Brud med felaktig bas

Blush/rouge : Applicera mer rouge än du normalt skulle så att du inte ser "urtvättad" ut, blixten i kameran "tar bort" mycket färg. Applicera denna på "äpplet" av kinden. Om du vill använda ett tunnt lager av bronzer måste du se till att den är matt. Att använda fel färg och finish på bronzern gör att du ser ut som du har en orange glittrig skugga i ansiktet. För väldigt ljus hy, använd en rosa-baserad blush istället för en mer naturlig lyster. För dem med en medium till oliv hudton, så är ett blush med plommon i bäst. Var försiktig med highlighter och använd hellre för lite än för mycket. Se bilden nedan för tips utav bronzer(contouring) och highlighter.


Contouring och highlighting

Eyeliner / Mascara : Dubblera hur mycket mascara som du normalt skulle använda. Använd vattenfast mascara. Markera dina ögon närmast fransraden med eyeliner för mest naturliga definitionen. Brukar du inte använda svart eyeliner så kan du använda brun, brun ger även ett naturligar resultat. Samma färger gäller för mascara.Ögonbrynen: fyll i dem lätt med ett puder, antingen en ögonbrynsskugga eller en matt brun ögonskugga som matchar din hårfärg. Se till att få dom plockade 1-2 dagar innan så du inte är röd och svullen på din bröllopsdag. Få hjälp om du inte får till formen på dom rätt. Ögonbrynen är ramen för ansikte, glöm inte om dem!Läpparna : Ljus läppfärg kommer att se ännu klarare ut på bild, så detta är något man måste tänka på. Försök att välja en nyans som är två nyanser djupare än din egna naturliga läppfärg. Hoppa över mycket ljusa eller frostade färger och bara använda bara läppglans i mitten av läppar för plutiga läppar.
Innan bröllopsdagen är det också bra att ta tre bilder av dig själv. En utan smink på för att se var din hud behöver den mest täckning, en med smink du bär varje dag och slutligen en med hur du vill att din makeup att se ut dagen för bröllopet. Ta det sista fotot på den dagen då du har din konsultation för uppsättning av håret, så du kan visa frisören exakt hur du kommer att se ut den stora dagen. Att ta sig tid att få din makeup att se rätt och riktig ut sparar dig huvudvärk genom att du slipper att göra några misstag på din stora dag och du kommer att bli den vackraste bruden!

Lycka till!

//LIN

Kommentarer
Postat av: Kristin

Hej! Jag har rätt fin hy och använder aldrig foundation el liknande. Men vissa dagar är den förstås ojämnare än andra och skulle så vara på bröllopsdagen vill jag ha nåt att jämna ut den med. Vill alltså ha kvar de naturliga färgskiftningarna i hyn men jämna ut smårynkor, porer etc. Kan man använda primer utan något på? Vilken rekommenderar du då i så fall? (Jag vill använda så lite produkter som möjligt eftersom jag inte gillar att ha smink på mig) Har också läst om tinted moisturizer som jag tycker kan verka vara nåt men nästan alla innehåller spf. Ska jag skippa det?

Hoppas du kan hjälpa mig. MVH Kristin

2011-12-08 @ 12:59:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0