Hipp hipp hurra!

Har precia blivit grattad av sambon på sängen. Mysigt värre! Ska iväg och handla grejer till kvällens baluns. Ser jag fram emot...Sista julklappen...

Är nu införskaffad. Kändes somom alla är ute i sista minuten som vanligt. Undra hur många jular det tar tills man lärt sig?


//LIN

Så var granen pyntad och fin. Känns konsti...

img_0417 (MMS)

Så var granen pyntad och fin. Känns konstigt att det är julafton om 4dagar. Enligt väderprognosen ska det bli fint väder på lördag men ingen snö. Jaja, det snöade så att det både räckte och blev över förra året :)


MAC guide

Nyans:
C
NC
N
NW
W
Står
för
“Cool”
“Neutral Cool”
“Neutral”
“Neutral
Warm”
“Warm”
Matchar
Gula/oliv
undertoner
Lätt gula
undertoner
Neutrala undertoner
Lätt röda
undertoner
Röda/rosa
undertonerGuiden här hjälper er att hitta rätt MAC-nyans för foundation, puder och concealer. Deras namn på produkter är en blandning mellan bokstäver och siffror (tex NC35 och NW15). Ju högre nummer desto djupare färg. Tex är NW55 är en färg som passar mörkare hudtoner medans NC20 skulle passa en som är ljus med gulaktiga undertoner.

Första steget för att hitta din hudton är att se på dig själv i en spegel, utan smink, i dagsljus. Om din hud är varmare eller ser ut som den är mer gulaktig än röd så passar du bäst med NC "Neutral Cool". Är du däremot mer rödaktig så passar du bäst med NW "Neutral Warm". För många är detta bakvänt då man ofta tänker på personer med röda toner som kalla. Men MAC jobbar gentemot ett s.k colowheel och där kan man se vilka färger som tar ut varandra och efter den metoden jobbar dom.

"Think of each MAC foundation shade as being named with either the cool or warm shade that would neutralize and balance out your skin tone."

Men kom ihåg:
  • Det kan vara svårt att hitta rätt nyans hemma i soffan. Det är en god idé att besöka MAC för att få hjälp.
  • Oavsett vilken foundation du köper så ska du tänka på att du testar innan vid din käklinje ner mot halsen. Detta hjälper dig att hitta rätt färg så du inte kommer hem med en produkt som är för ljus eller mörk.
  • Ska du köpa en concealer så tänk på vad du ska använda den till. För att "ta bort" blåaktighet under ögonen så är en gulaktig eller rosafärgad, beroende på hur blåaktig du år, fungera bra. Även en concealer som är ljusare än din vanliga fungerar. En grönaktig concealer fungerar för att täcka röda partier.
  • Vanligt är att man har ett antal olika foundation under året, pga solbränna, sjukdom m.m. Mitt tips till er att köpa en när du är blekast och en när du är mest solbränd. Dessa blandar du sedan ihopa under årets gång för att matcha ihopa med hudtonen du har just då.

//LIN

Youtube tutorials

Efter mycket funderande så har jag bestämt mig för att börja lägga upp lite videos. problemet e att jag e oteknisk så det skriker om det.
Ni som kan sånt här, har ni några tips till mig? Har en vanlig kamera http://se.exilim.eu/se/exilimzoom/exz100/, funkar det?
Vad är ni nyfikna på att se?


//LIN

Dagens tips!

Vill du få ditt läppstift att sitta längre? Då har jag några tips till dig....

  • Applicera en läppenna i samma färg som ditt läppstift över hela läppen, inte bara konturerna.
  • Efter du har applicerat ditt läppstift, lägg en pappersnäsduk över läpparna och pudrat ett lätt puder över näsduken. Vill du få läpparna matta så hoppar du över näsduken.
  • Applicera läppstiftet en gång, tryck ihopa läpparna mot en servett och applicera sedan ytterligare ett lager.
  • Glöm inte bort att skrubba dina läppar. Även där finns döda hudceller. Genom att göra det får du ett bättre och jämnare slutresultat
  • Se till att du förvarar ditt läppstift rätt. Håll borta från direkt solljus, extrema temperaturer och luftfuktighet.

Lycka till!

//LIN

Inte använda foundation på bröllopsdagen

Kristin: Hej! Jag har rätt fin hy och använder aldrig foundation el liknande. Men vissa dagar är den förstås ojämnare än andra och skulle så vara på bröllopsdagen vill jag ha nåt att jämna ut den med. Vill alltså ha kvar de naturliga färgskiftningarna i hyn men jämna ut smårynkor, porer etc. Kan man använda primer utan något på? Vilken rekommenderar du då i så fall? (Jag vill använda så lite produkter som möjligt eftersom jag inte gillar att ha smink på mig) Har också läst om tinted moisturizer som jag tycker kan verka vara nåt men nästan alla innehåller spf. Ska jag skippa det?

Hej Kristin! Grattis till ditt kommande bröllop!
Många med dig har liknande "problem" och det är inte helt lätt att veta vilket smink man ska köra på då.
Mitt första tips till dig och alla andra är en produkt som heter MAC Face and Body Foundation. Problemet med denna är att den endast går att köpa i s.k Pro-stores. Och en sådan finns inte i Sverige men känner man någon som bor utomlands så som Usa lr UK så kan man be att någon skickar den till en. MAC FaB är en vattenbaserad och vattenresistent foundation. Att den är vattenbaserad gör att den känns lätt och fin på huden, och den är oerhört lätt att arbeta in.
Mitt andra tips är att använda en ansiktsprimer såsom Smashbox Photofinish Primer (ca 375sek) eller MAC Prep+Prime (ca 235sek) för att sedan applicera ett passande puder. Det som jag använder mest är Chanel Loose Powder (ca475sek).

UPPDATERING!!: MAC Face & Body säljs nu på MAC i Sthlm, så bor ni där vet ni vart ni kan vända er.


MAC Face&Body Foundation


Smashbox Primer (finns både som vanlig och oljefri)


MAC Prep+PrimeChanel Loose Powder

Hoppas du fått lite svar på din fråga. Har du fler så är det bara att hojta till. Lycka till!!

//LIN

Grunderna för din brudmakeup

Foundation : Ett perfekt ansikte börjar med rätt foundation. Om du är ovan med foundation, välj en som har medium till full täckning och undvika en som innehåller SPF (solskydd). De aktiva ingredienserna i solskyddsmedel kan göra ditt ansikte ser vitt ut. Avsluta med ett tunt lager av löst puder i rätt färg, även detta utan SPF.
Blush/rouge : Applicera mer rouge än du normalt skulle så att du inte ser "urtvättad" ut, blixten i kameran "tar bort" mycket färg. Om du vill använda ett tunnt lager av bronzer måste du se till att den är matt. Att använda fel färg och finish på bronzern gör att du ser ut som du har en orange glittrig skugga i ansiktet. För väldigt ljus hy, använd en rosa-baserad blush istället för en mer naturlig lyster. För dem med en medium till oliv hudton, så är ett blush med plommon i bäst.
Eyeliner / Mascara : Dubblera hur mycket mascara som du normalt skulle använda. Använd vattenfast mascara. Markera dina ögon närmast fransraden med eyeliner för mest naturliga definitionen. Brukar du inte använda svart eyeliner så kan du använda brun, brun ger även ett naturligar resultat. Samma färger gäller för mascara.
Ögonbrynen: fyll i dem lätt med ett puder, antingen en browshade eller en matt brun ögonskugga som matchar din hårfärg. Se till att få dom plockade 1-2 dagar innan så du inte är röd och svullen på din bröllopsdag. Få hjälp om du inte får till formen på dom rätt. Ögonbrynen är ramen för ansikte, glöm inte om dem!
Läpparna : Ljus läppfärg kommer att se ännu klarare ut på bild, så detta är något man måste tänka på. Försök att välja en nyans som är två nyanser djupare än din egna naturliga läppfärg. Hoppa över mycket ljusa eller frostade färger och bara använda bara läppglans i mitten av läppar för plutiga läppar.
Innan bröllopsdagen är det också bra att ta tre bilder av dig själv. En utan smink på för att se var din hud behöver den mest täckning, en med smink du bär varje dag och slutligen en med hur du vill att din makeup att se dagen för bröllopet. Ta det fotot på den dagen då du har din konsultation för uppsättning av håret, så du kan visa frisören exakt hur du kommer att se ut den stora dagen. Att ta sig tid att få din makeup att se rätt och riktig ut sparar dig huvudvärk genom att du slipper att göra några misstag på din stora dag och du kommer att bli den vackraste bruden!
Foundation : Ett perfekt ansikte börjar med rätt foundation. Om du är ovan med foundation, välj en som har medium till full täckning och undvika en som innehåller SPF (solskydd). De aktiva ingredienserna i solskyddsmedel kan göra ditt ansikte ser vitt ut. Avsluta med ett tunt lager av löst puder i rätt färg, även detta utan SPF.


Brud med felaktig bas

Blush/rouge : Applicera mer rouge än du normalt skulle så att du inte ser "urtvättad" ut, blixten i kameran "tar bort" mycket färg. Applicera denna på "äpplet" av kinden. Om du vill använda ett tunnt lager av bronzer måste du se till att den är matt. Att använda fel färg och finish på bronzern gör att du ser ut som du har en orange glittrig skugga i ansiktet. För väldigt ljus hy, använd en rosa-baserad blush istället för en mer naturlig lyster. För dem med en medium till oliv hudton, så är ett blush med plommon i bäst. Var försiktig med highlighter och använd hellre för lite än för mycket. Se bilden nedan för tips utav bronzer(contouring) och highlighter.


Contouring och highlighting

Eyeliner / Mascara : Dubblera hur mycket mascara som du normalt skulle använda. Använd vattenfast mascara. Markera dina ögon närmast fransraden med eyeliner för mest naturliga definitionen. Brukar du inte använda svart eyeliner så kan du använda brun, brun ger även ett naturligar resultat. Samma färger gäller för mascara.Ögonbrynen: fyll i dem lätt med ett puder, antingen en ögonbrynsskugga eller en matt brun ögonskugga som matchar din hårfärg. Se till att få dom plockade 1-2 dagar innan så du inte är röd och svullen på din bröllopsdag. Få hjälp om du inte får till formen på dom rätt. Ögonbrynen är ramen för ansikte, glöm inte om dem!Läpparna : Ljus läppfärg kommer att se ännu klarare ut på bild, så detta är något man måste tänka på. Försök att välja en nyans som är två nyanser djupare än din egna naturliga läppfärg. Hoppa över mycket ljusa eller frostade färger och bara använda bara läppglans i mitten av läppar för plutiga läppar.
Innan bröllopsdagen är det också bra att ta tre bilder av dig själv. En utan smink på för att se var din hud behöver den mest täckning, en med smink du bär varje dag och slutligen en med hur du vill att din makeup att se ut dagen för bröllopet. Ta det sista fotot på den dagen då du har din konsultation för uppsättning av håret, så du kan visa frisören exakt hur du kommer att se ut den stora dagen. Att ta sig tid att få din makeup att se rätt och riktig ut sparar dig huvudvärk genom att du slipper att göra några misstag på din stora dag och du kommer att bli den vackraste bruden!

Lycka till!

//LIN

Parfym i julklapp

Har ni skrivit önskelista än?

På min i år står bl.a parfym. Nämligen Escada Especially EdP, den senaste av Escada. Återstår att se om tomten tycker att jag varit snäll i år...


//LIN

test

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3196403/beauty-by-lin?claim=w2zj6fzvfkr">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Den första plåtningen

Satt och gick igenom bilder på min dator och hittade denna på fina L. Detta var den första fotograferingen jag gjode för många herrans år sedan. Många jobb och sminkningar sedan dess men alltid skoj att se hur mycket man förändrat sina tekniker och resultat sedan dess....


Fina L...

//LIN

Return of the....hårmascara!

Detta var verkligen inte något jag förväntade mig att se igen. Men jag drog ändå på smilbanden när jag fick höra nyheten. För oss som använde oss utav det under 90-talet blir det lite nostalgikänsla.

Kommer ni att testa......? Igen...?


Bild:IsaDora

//LIN

Lite gladare nu..

Fick ett mail från en läsare som är glad för min blogg..... Sånt uppskattas!

Tack till dig och alla ni andra som tar er tid för att kika in här då och då......

//LIN

Nu är jag inte glad!

Blir skitirriterad när man som medlem på bröllopstorget lägger upp ett inlägg om att jag gjort ett nytt inlägg på min blogg för att hjälpa er som väljer att sminka sig själv och jag blir anmäld för reklam och spam! Va f-n!!!! Hade förstått om det var till ett företag lr till en större blogg för att få läsare och på så sätt tjäna pengar men detta är jag långt ifrån och att springa runt och anmäla för att man själv har en fis på tvären känns bara idiotiskt! Ni får ursäkta men jag måste få detta ur mig!!!!

Kombinationshy/blandhy vid bröllop

Många utav mina läsare har undrat angående kombinationshy vid bröllop. Ska försöka få med svar på era frågor i ett inlägg, tycker ni att ni saknar några svar så är det bara att hojta. I detta inlääg ger jag mina åsikter, inget som är lag utan det bästa är att prova sig fram tills man hittar något som fungerar för en själv.

Kombinationshy är när hyn har blandade zoner i ansiktet såsom oljig/torr, normal/torr, normal/oljig osv. Det som är viktigt att man använder är så klart rengöringsprodukter och dag/nattkräm som är till för din slags hudtyp. Tyvärr är det allt för många som använder sig utav budget produkter, och visst där finns guldkorn därmed men dom är svårfunna.Tilhör du skalan som är väldigt torr så räcker det med att du använder en mask en gång i veckan, tillhör du däremot den oljiga delen så kan en exfolierande mask 2-3ggr i veckan göra tricket. Någon frågade mig vad exfolierande betyder, det är när döda hudceller avlägnas samtidigt som man stimulerar för att nya ska uppstå. Detta sker vid skrubb, peelingprodukter, hudslipning och laser.

På kunder/klienter använder jag alltid olika dagkrämer beroende på deras ansiktszoner. En fuktighetsgivande där man är torr, en nermattande på oljiga områden och en på områdena där man är normal. Detta kan kännas som väldigt "dyrt" men det är superviktigt för din hy både i nuet och i framtiden.Ett makeupmärke som är ok prismässigt är Clinique. Det är ett bra märke just för blandhy för deras produkter finns för olika hudtyper. Så finner du en foundation när du är torr som fungerar bra så kan du bara uppdatera till samma fast för oljig hy om du nu skulle få det.Dyrare märken har ofta att man kan välja utifrån sin hudtyp, något som tyvärr saknas på många budget märken. I Sverige kan det vara svårt att hitta informationen om vilka produkter som fungerar för en, ett tips då är att gå in på deras .com sidor där det normalt står mer utförligt om vilka produkter som fungerar till vilken hudtyp.//LIN

Vinnare utav tävlingen!

Vill först och främst tacka alla som var med och tävlade, riktigt skoj att se att ni läst på eran läxa! Riktigt stolt blir man över sina läsare. Det var många som kom in med rätt svar så att jag fick blunda och peka för att dra en vinnare. (Vinnaren är mailad och vinsten är påväg)

RÄTT SVAR: Ljusreflekterande effekter/SPF/mineralsmink.

//LIN


Julklappsshopping

Idag blir det lite julklappar inköpta.....hoppas jag. För det slår ju aldrig fel med att när man är ute efter något speciellt så hittar man det aldrig. Är det likadant för er?
Dessutom så blåser det ordentligt så för att inte riskera få en takpanna i huvudet så blir det nog bara en kortare tur på stan.

Hur är det på eran front med julklappar, är ni klara eller föredrar ni att vara ute i sista minuten?


PS. Ska försöka få in dom sista inläggen med era frågor ang. olika hudtyper vid bröllopsmakeup inom d närmast dagarna. Ha tålamod med mig :D

//LIN

Urban Decay Naked 2 Palette

Idag släpptes nyheten att Naked-palettens efterträdare är på gång. Urban Decay är tyvärr svårt att få tag på i Sverige men går att beställa från http://www.lookfantastic.com. Befinner ni er i England i början av januari så ta en runda in på Debenhams då förpremiären sker där och på deras hemsida. Sen kommer den ut på andra sidor och i butiker i februari.
Från vänster: Foxy, Half Baked, Booty Call, Chopper, Tease and Snake Bite

Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted and Blackout

Originalet överst och nykomlingen underst.
Mindre "guld/bronze" toner och fler matta färger i den nya.

//LIN

Trendspaning och tävling!

Vad tycker ni om glitterextensions? Ger det dig lite mer glitter och glamour i vardagen?
Som om Beyonce behöver mer utav det.....
Vad var din första tanke när du såg glitterextensions? Min var: "Vad är det som fastnat i hennes hår? Luciaglitter?"
Men visst sen ska jag väl erkänna att för en kväll så kan det vara roligt så man får väl testa :)


Jag gillar Jennifer Love Hewitt men hon borde sparka ut sin makeupartist. Detta mina damer och eventuella herrar är ett skolexempel på hur det ser ut när man använt felaktiga produkter vid fotografering.
Den som kan svara på vad som gått fel vinner ett litet pris :)
(Tips: svaret är inte att hon är ljus i ansiktet) AVSLUTAD!


//LIN

RSS 2.0