Del 4. Torr hy.....på din bröllopsdag

Kallt ute och torr luft inne, huden har det absolut inte lätt framför allt under vintern. Många drabbas av extremt torr hy under detta halvåret.Man blir trött på att känna sig stram i ansiktet och fjälla. Det kan påverka ens humör under hela dagen. När man ska börja applicera sin foundation så lägger den sig på fel ställen och det hela ser kakigt och misslyckat ut och så får man börja om igen. Ja det är ett evigt bråk mellan foundation och torr hud. Men det finns en lösning trots att man nästan gett upp hoppet.

Eftersom att torr hy har en tendens att bli rynkig fortare är det jätte viktigt att man tar hand om huden med bra och återfuktande produkter, och att man har rätt rengöring. En till två gånger kan man göra en ansiktspeeling, viktigt att inte använda allt för grovkorning peeling då detta kan göra mer skada än nytta. Även regelbunda återfuktande ansiktsmasker som lovar fukt och mjuk hud. Det finns även vissa ansiktsoljor man kan använda i ansiktet. Santal Oil från Clarins är en (kicks.se)

För torr hy så är det viktigt att tillföra fukt, kan inte säga det tillräckligt ofta. Leta därför efter foundation där det står tydligt att det är "hydrating" eller "moisture-rich" på förpackningen. Viktigt att du inte köper en matt foundation då denna lätt ser kakig ut på torr hy.
Det är vanligt med röda partier i ansiktet om man är torr då kan man använda en svamp att applicera med istället för en foundationborste då resultatet blir mer täckande. Se till att din svamp då är torr för en fuktad svamp applicerar inte lika täckande.

Med torr hy så är det viktigt att man har rätt ton på sin foundation för ett jämt resultat. Dina produkter får heller inte innehålla SPF för att du inte ska bli vitaktig på bild.

Produkter som passar bra till torr hy är:

*Max Factor "Second Skin Foundation", jämnar ut hudtonen och är halvtäckande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Make Up Store "Liquid Foundation", ger ansiktet mycket fukt och finns i många nyanser.


Puder:

Även här är det viktigt att man använder sig utav ett matt puder, dock inget oljeabsorberande (det står ofta på förpackningen) då detta kan få dig att börja flagna. Det finns en mängd olika puder i alla olika prisklasser. Testa på handen, är det skimmer eller att det är ljusreflekterande, välj ett annat.


//LIN
Kommentarer
Postat av: Raring

Har du tips på sådant puder också? Hur vet man om det är oljeabsorberande eller ej? Tack för en superbra blogg!!

2011-11-20 @ 10:24:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0